donderdag 10 maart 2016

Jarig & Taart





























Jarig! 4 hele jaren voelt al Reuze groot voor onze jongedame. Vanmorgen cadeautjes uitpakken in bed en daarna de Kaarsjes in de verjaardagsring uitblazen. Een Verrassingsdoos voor de deur uit Hindeloopen. Ontbijten met een Pannenkoek en hup naar school, voor het eerst met Lunchbakje. Op het plein één minuut lawaai maken voor het Lilianafonds en daarna toegezongen worden door Iedereen. Traktatie cakejes voor de hele school, bestoven door de bij. Thuis Taart, eindelijk op de nieuwe Trampoline en als verrassing een nieuwe 'Elzajurk' van pake en beppe. En dan moet het Echte feest nog beginnen zaterdag! 


















De Taart, Maamke wenste er eentje met veel chocolade en aardbeien. Ik bakte uit Goed Zoet! Verantwoord en om je vingers bij af te likken:

Hazelnoot- chocoladetaart

Nodig voor een springvorm van doorsnede van 22 cm. Ik gebruikte een tulband, die voor de helft gevuld was.

250 gram gekookte bietjes
50 gram ontgeurde kokosolie
3 bio eieren
150 gram kokosbloesemsuiker
Vanille uit één vanillestokje 
250 gram hazelnootmeel 
8 eetlepels cacao
1/2 theelepel zeezout

Voor de topping:
100 gram pure chocolade (minimaal 80 % cacao)
Verse aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C en klem bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Vet de randen van de springvorm in met kokosolie of boter.

Rasp de bietjes en smelt de kokosolie op laag vuur.

Klop de eieren luchtig met de kokosbloesemsuiker. Voeg de bietjes en vanille toe.

Meng in een andere kom hazelnootmeel, cacaopoeder en zeezout. Schep het bietjes mengsel erdoor en proef of het beslag lekker smaakt. Voeg eventueel extra zoet of cacao toe en giet mengsel in springvorm. 

Zet de taart in de oven en bak hem 30 tot 40 minuten. Hij is klaar als een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur voor je de topping erover giet, anders stolt de chocolade niet.

Smelt de chocolade au bain marie en giet het over de taart. Laat opstijven en beleg met aardbeien. Bewaar de taart in de koelkast. Leen een toffe taartschaal bij de buren en versier met kleur, voor een extra feest effect!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten